جشن روز استاد

ساخت وبلاگ

به مناسبت هفته معلم، همایش تجلیل از استادان دانشگاه پیام نور شهرضا برگزار شد.

دکتر علی قاسمپور در همایش “تجلیل از استادان دانشگاه پیام نور شهرضا” که به مناسبت فرا رسیدن هفته معلم برگزار شد عنوان کرد: شهید مطهری ویژگی‌های برجسته زیادی داشتند که مهم‌ترین آن‌ها هنر معلمی ایشان بود.

وی با تأکید بر لزوم مطالعه آثار شهید مطری برای دانشجویان اظهار داشت: دانشجویان می‌توانند با مطالعه اثار این متفکر بزگ تاریخ معاصر کشورمان، افق دید گسترده‌ای نسبت به موضوعات و مسائل سیاسی و دینی پیدا کنند.

رئیس دانشگاه پیام نور شهرضا گفت: آثار استاد مطهری پس از گذشت حدود سه دهه از شهادت ایشان، همچنان تازگی خاص خود را دارد و برای نسل جوان مفید و راه گشا است.

قاسمپور با اشاره به ارزش و اهمیت دانش و علم از منظر دین اسلام تأکید کرد: تعلیم و آموزش و تربیت در دین اسلام از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است، اولین آیات وحیانی اسلام با امر به خواند آغاز شده و پیامبر اسلام (ص) نیز همواره بر این مسئله تأکید داشته‌اند.

وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در جمع معلمان و اساتید کشور گفت: یکی از مهم‌ترین نیازهای کشور احترام به مقام معلم و تجلیل از خدمات برجسته این قشر از جامعه است.

رئیس دانشگاه پیام نور شهرضا با اشاره به بخش‌هایی از تاریخ علم در جهان عنوان داشت: تمدن بزرگ اسلامی بر اساس آموزش و علم اموزش و شکل گرفت و پس آن نیز، تمدن نوین اروپا بر اساس دستاوردهای علمی اندیشمندان مسلمان پایه ریزی شد.

قاسمپور اذعان داشت: علی رغم تأکیدات مکرر اسلام مبنی بر علم آموزی، متأسفانه در قرون اخیر کشورهای اسلامی دچار رکود بزرگ علمی شدند و این در حالی بود که اروپاییان با دریافت علوم و دانش‌های مسلمانان، هر روز بر دانش و پیشرفت خود افزودند.

وی تصریح کرد: کشورهای پیشرفته اروپایی امروزه تسهیلاتی همانند اجباری کردن دانش اموزی و رایگان کردن تحصیل را در ممالک خود وضع کرده‌اند و این در حالی است که تاریخ تمدن اسلامی نشان می‌دهد تمامی این قوانین برگرفته از روند تکاملی در این کشورها نشأت گرفته است.

رئیس دانشگاه پیام نور شهرضا اظهار داشت: کشورهای پیشرفته اروپایی امروزه به ارزش دانش و تربیت در مسائل مختلف خود پی برده‌اند و از این جهت توسعه ابزارها و دانش‌های مرتبط با توسعه علم و تربیت را در رأس برنامه‌های اجرایی خود قرار داده‌اند.

قاسمپور تأکید کرد: در دهه‌های اخیر کشور ایران تنها کشوری است که به مدد پیروزی انقلاب اسلامی، به خودباوری رسیده و با تکیه بر سابقه تاریخی خود در زمینه علم اموزی، توانسته به توسعه علمی دست یابد.

وی اظهار کرد: امروزه ایران در زمینه تولید علم در برخی از رشته‌های تخصصی علم، جزء چند کشور برتر جهان قرار دارد و این مسئله نوید بخش دوران باشکوهی در فرهنگ و تمدن کشور خواهد بود.

رئیس دانشگاه پیام نور شهرضا با بیان این مطلب که «آینده جهان در دست پیشتازان علم خواهد بود» عنوان کرد: با توجه به بیانات رهبر معظم انقلاب، اساتید باید دانشجویان را مستقل و عزتمند تربیت کنند و روحیه خودباوری و ایمان را در آن‌ها تقویت کنند.

قاسمپور در خصوص مهم‌ترین ویژگی‌های دانشجویان از منظر تعالیم اسلامی گفت: دانشجو باید دارای بینش علمی و دیدگاه وسیع در تمامی جنبه‌ها باشد، معیار دانشجو برای سنجش ایده‌ها و افکار و سخن گفتن درباره آن‌ها، علم و تحقیق است.

وی در ادامه این مطلب افزود: دانشجو سیاست زده نیست، دانشجو نباید تحت تأثیر القائات شبکه‌های ماهواره‌ای قرار گرفته و بر اساس آن اظهار نظر کند.

رئیس دانشگاه پیام نور شهرضا گفت: ارزش علم و دانش در جهان اسلام سبب پیدایش آثاری همچون «آداب تعلیم و تربیت در اسلام» اثر شهید ثانی شده که حاوی عالی ترین مضامین دینی و عقلی در این زمینه است.

قاسمپور بیان کرد: ارزش و اهمیت این اثر به اندازه‌ای است که منشور نظام تعلیم و تربیت کشور ژاپن بر اساس آن تدوین شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور شهرکرد نیز در این جلسه، ضمن بیان برخی تقسیم‌بندی‌ها از علوم و فنون مختلف در طول تاریخ گفت: دین اسلام بیشترین ارزش و اهمیت را برای علم آموزی و تعلیم و تربیت قائل شده است.

سید جمال الدین مرتضوی، با اشاره به سیر تاریخی آموزش و پرورش در کشور ایران اظهار داشت: ماده‌ها در حدود ۴ هزار سال قبل اولین نظام آموزشی جهان را پایه گذاری کردند و بعدها ساسانیان اولین دانشگاه جهان در جندی شاپور را تأسیس کردند.

وی اظهار کرد: اهمیت ایرانیان برای دانش وعلم در شاخه‌های مختلف به اندازه ای بود که خسرو ساسانی، نخستین دانشگاه پزشکی جهان را در شهر جندی شاپور ایجاد کرد.

انجمن علمی حقوق دانشگاه پیام نور شهرضا...
ما را در سایت انجمن علمی حقوق دانشگاه پیام نور شهرضا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 3anjomanehoghogh93b بازدید : 106 تاريخ : پنجشنبه 9 آذر 1396 ساعت: 4:04